Tech

Nederlandse VR-handschoenmaker Manus heeft eerste versie af

11 maart 2016 11:40 Aangepast: 27 april 2018 10:08

Manus is een VR-handschoen van Nederlandse makelij. Het bedrijf heeft nu zijn eerste ontwikkelaarsversie klaar, voor bij de HTC Vive.

Wie in november bij Bright Day was kon het prototype van de Nederlandse Manus-handschoenen al uitproberen, nu is er ook een dev-kit. De handschoenen van Manus zorgen er voor dat de bewegingen en positie van je handen en vingers nauwkeurig worden overgenomen in VR.

De eerste ontwikkelaarsversie is geschikt voor zowel instap-VR als Google Cardboard en Samsung Gear VR, als het professionelere HTC Vive. In het geval van Vive maakt Manus vanaf het tweede kwartaal gebruik van Vive Lighthouse.

Daarmee wordt de positie van de handschoenen door twee losse camera’s in de gaten gehouden. Maar Manus zorgt er naar eigen zeggen voor dat de handschoenen samen met elk VR-platform gebruikt kunnen worden.

De Manus dev-kit kost 250 dollar per stuk, en wordt vanaf volgend kwartaal geleverd inclusief de Manus-game Pillow’s Willow. Daarin kun je onder meer in de virtuele wereld kleine dingen oppakken en piano spelen.

Meer over Manus eerder in Bright Ideas:

Virtual reality met losse handen (nov. 2014)

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van