Ga naar de inhoud
Tech

Als het aan Obama ligt, mag de FBI z'n gang gaan

Hij liet het eerder al doorschemeren, nu zegt hij het terwijl de techwereld toekijkt.

"Als jouw argument is dat sterke encryptie boven alles gaat, en dat we in feite black boxes zullen creëren. Dat komt volgens mij niet overeen met de soort van balans waarin we al zo'n 200 tot 300 jaar leven." Was getekend Obama, afgelopen nacht op de tech- en muziekconferentie SXSW. Met andere woorden: de FBI moet in sommige gevallen bij je spullen kunnen. "Het fetisjeert onze telefoons boven elke andere waarde. Dat kan niet het goede antwoord zijn."

Dreigende taal

Obama weigerde in te gaan op de zaak van de FBI tegen Apple, maar aan zijn antwoorden was wel af te leiden aan welke kant hij staat. Verder dreigde hij dat als de techwereld niet een manier vindt om de wet te dienen, dat dit juist zou kunnen leiden tot minder encryptie. "Als de tech-community zich zo blijft verzetten en er gebeurt iets echt ergs, dan zal de politiek terugslaan en slordig en gehaast worden."

Dus als de techwereld een vorm van encryptie wil bewaren, moet het maar eens starten met het tonen van goede wil. Bekijk het interview met Obama (vanaf minuut 41:21)