Tech

Ook Instagram gooit tijdlijn overhoop

16 maart 2016 08:34 Aangepast: 27 april 2018 10:08

Na Twitter verandert ook Instagram de volgorde van zijn tijdlijn. Niet meer chronologisch, maar op basis van welke foto's het 'interessantst' zijn.

Instagram is begonnen met het testen van meer persoonlijke feeds. Foto’s en video’s worden daarmee niet langer op basis van nieuw naar oud getoond. In plaats daarvan schat Instagram met een algoritme in wat de gebruiker waarschijnlijk het meest interessant vindt.

De nieuwe tijdlijn moet daarmee meer op die van Facebook gaan lijken, het moederbedrijf van Instagram, het mag dan ook niet echt een verrassing heten dat de functie wordt getest. Volgens mede-oprichter van Instagram Kevin Systrom missen mensen doorgaans 70 procent van de posts in hun tijdlijn. "Wat we nu gaan doen, is zorgen dat de 30 procent die je ziet, de beste 30 procent is."

Instagram gaat gebruikmaken van machine-learning en interesses die je zelf aangeeft om content in te delen. Heb je vaak contact met bepaalde personen, dan komen hun posts ook sneller bovenaan. Wanneer en of de test wereldwijd wordt uitgerold, is op dit moment nog onbekend. Ook onduidelijk is of gebruikers kunnen kiezen tussen de nieuwe tijdlijn en de oude, al lijkt dit niet het geval.

Twitter heeft opt-out

Ook Twitter startte onlangs met de optie om een tijdlijn te zien met 'de beste tweets', maar gebruikers kunnen er zelf voor kiezen of ze de gewone chronologische volgorde willen aanhouden. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van