Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Gestresst? Deze hoodie is ontworpen om je te kalmeren

24 maart 2016 12:38 Aangepast: 27 april 2018 10:08

Deze hoodie van Vollebak is het 'meest ontspannende kledingstuk ter wereld'. Van de kleur roze tot het design van de zakken, alles aan de trui kalmeert je.

Opgetrokken wenkbrauwen, dat had ik toen ik deze hoodie voor het eerst zag. Waarom zou je de rits bij wijze van boerka tot over je gezicht dicht willen trekken, en waarom een enkel in roze verkrijgbare hoodie? Maker Vollebak heeft wetenschappelijk verantwoorde verklaringen.

De trui met capuchon is gemaakt om te ontspannen. Vooral voor sporters die zich voor de prestatie moeten concentreren en nadien om te herstellen. De hoodie helpt op vier manieren om je 'parasympatische zenuwsysteem' (dat rust en herstel aanstuurt) te activeren. Niets van alle ontspanningshulpmiddelen gaat je helpen als je niet allereerst warm en droog bent. Dus is deze soft shell ademend, waterafstotend, winddicht en gevoerd.

Je zicht wordt door na het dichttrekken van de rits afgedekt met gaas, waardoor jij wel naar buiten kunt kijken maar zij niet naar binnen. Dat gaas is roze gekleurd, in de tint Baker Miller pink. Daarvan is bewezen dat hij binnen 15 minuten geweld en agressief gedrag tempert, je hoofd kalmeert en spieren ontspant. Vandaar de naam Vollebak Baker Miller Pink Hoodie. Ademhalen doe je min of meer gedwongen door je neus. Daardoor ga je vanzelf rustiger ademhalen en zakt je hartslag. 

Bewegingen worden minimaal, doordat de asymetrische zakken je in een zelfomarming manouvreren. Net zoals baby'tjes rustig worden als ze strak ingebakerd zijn, word jij in de houding van een dwangbuis ontspannen, beweeg je minder, wordt je zuurstofopname lager en ontstaat een focus op een diepere buikademhaling. 

Als vierde en laatste helpt de hoodie je hersens. Vertraag en reguleer je hersengolven door te luisteren naar 'pink noise' (in plaats van white noise: ruis) op je telefoon die in de ingebouwde binnenzak zit.

Als dit is hoe wetenschap een topsporter helpt, zal het ook wel goed zijn als je op kantoor even tot jezelf wilt komen. Voor 220 dollar is de Vollebak hoodie van jou. Alleen verkrijgbaar in de kleur 'Baker Miller pink'. Binnenkort te zien in de dugout van voetbalclubs?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore