Tech

Smartwatchmaker Pebble ontslaat kwart van personeel

24 maart 2016 09:16 Aangepast: 27 april 2018 09:38
Beeld © Getty

Pebble, één van de populairste smartwatchmakers, ontslaat een kwart van zijn personeel. "Het geld (van investeerders) is wat krap", zegt ceo Eric Migicovsky.

In de laatste acht maanden haalde Pebble 28 miljoen dollar op. Dat is niet genoeg om al zijn personeel voor een langere periode van te betalen, vertelt Migicovsky tegenover Tech Insider: "We hebben het geld, maar toch moeten we zuinig zijn." In totaal moeten 40 mensen het bedrijf verlaten. Pebble telt 160 werknemers.

Gezondheid

Pebble wil zich nu gaan focussen op de gezondheidsfuncties van de smartwatch, zoals de stappenteller en het aantal verbrande caloriën. Dat zijn volgens Migicovsky de features die zijn klanten het meest gebruiken. Ook gaat Pebble volgende maand zijn smartwatches in India verkopen, dat voor een hogere omzet moet zorgen.

De markt voor wearables is het laatste jaar niet heel stabiel gebleken. Het aandeel van Fitbit is de afgelopen maanden gekelderd en Apple verlaagde de prijs van Apple Watch. Ook Pebble heeft het nu lastig, nadat ze in 2012 en 2015 nog twee succesvolle Kickstarter-campagnes afsloten voor respectievelijk de Pebble en Pebble Time.

Lees ook het interview met Pebble-ceo Migicovsky in Bright Ideas

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van