Tech

Nieuwe volgorde Instagram in het verkeerde keelgat

29 maart 2016 12:47 Aangepast: 27 april 2018 09:38

Veel Instagram-gebruikers zijn niet blij met de nieuwe volgorde van de tijdlijn, met de populairste foto’s en video’s bovenaan.

Instagram is zoals eerder aangekondigd begonnen met het anders ordenen van zijn tijdlijn onder de eerste gebruikers. De meest recente foto’s en video’s staan dan niet langer bovenaan, maar de berichten met de meeste likes, net zoals dat op Facebook al langer gebeurt. Althans, dat zou je denken als je de heisa op Instagram ziet. Veel Instagram-gebruikers uiten hun onvrede over de wijziging. Zo geven gebruikers de nieuwste versie van Instagram plots een hele negatieve beoordeling, waar die in het verleden altijd positief was voor Instagram.

Miniatuurvoorbeeld

Ook populaire Instagram-gebruikers gaan in het geweer, en roepen gebruikers op om notificaties in te schakelen. Op die manier krijg je een berichtje elke keer als die persoon een nieuwe foto of video plaatst. Gebruikers zijn bang dat berichten met weinig likes of views anders naar de bodem zakken, en niet bekeken worden. Een nogal rigoureuze oplossing, want zo heb je voor je het weet elke paar minuten een notificatie. Toch zijn hashtags als #turnonpostnotifications, #turmeon en #turnonnotifications plots erg populair.

Instagram stelt mensen via Twitter gerust, en zegt dat er momenteel niets aan de tijdlijn verandert. Wanneer de veranderingen breed worden uitgerold, laat het bedrijf dat weten. Eerder zei Instagram al dat alle foto’s zichtbaar blijven, en dat alleen de volgorde verandert.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van