Tech

Betaalde muziekdienst SoundCloud van start

29 maart 2016 15:25 Aangepast: 27 april 2018 09:38

Soundcloud komt ook met een betaalde muziekdienst, die vergelijkbaar is met concurrerende diensten.

SoundCloud broedde al enige tijd op een eigen betaalde muziekdienst, maar moest eerst wat juridische strubbelingen met grote platenlabels oplossen. Nu kondigt SoundCloud zijn muziekdienst SoundCloud Go aan, onopvallend in de update-tekst van zijn iOS-app.

Hoewel in de app en ook op de site van SoundCloud nog niets van Go te bekennen is, weten we de prijs al wel: 9,99 dollar per maand. Net zo duur als concurrenten als Spotify, Apple Music en Google Play Music, die ook allemaal een tientje per maand rekenen. Wie via iOS lid wordt, betaalt echter 3 dollar meer; de 30 procent die Apple inhoudt.

Remixes en mashups

Bij SoundCloud krijg je ogenschijnlijk hetzelfde als bij de concurrent wanneer je betaalt: geen advertenties, meer muziek en de mogelijkheid om offline muziek te bewaren. Het aanbod van SoundCloud wijkt waarschijnlijk wel iets af van de concurrentie; SoundCloud zet veel sterker in op remixes en mashups, en heeft een actieve groep artiesten die hun muziek via de dienst delen.

Wie naar site van SoundCloud Go gaat, ziet dat de dienst in Nederland nog niet beschikbaar is: SoundCloud Go is in eerste instantie alleen in de VS beschikbaar. Wie niet betaalt, krijgt in het vervolg een kleiner aanbod op SoundCloud.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van