Tech

1-aprilgrap Google gaat helemaal verkeerd

01 april 2016 11:11 Aangepast: 27 april 2018 09:38

Google heeft een 1-aprilgrap op Gmail snel teruggetrokken, toen die bij gebruikers in het verkeerde keelgat schoot.

Google heeft dit jaar net als voorgaande jaren verschillende 1-aprilgrappen uitgehaald. De grap op Gmail was dit jaar een gifje van een Minion die een microfoon laat vallen, die automatisch wordt toegevoegd aan een mail die je verstuurt als je op de speciale verstuur-knop drukt; de Mic Drop-knop.

Lachen joh. Dat vonden de mensen die de knop logischerwijs over het hoofd zagen alleen niet. Hij zat namelijk precies op de plek waar normaal de verzendknop zit, en een hoop mensen gebruiken Gmail voor serieuze dingen, zoals het versturen van sollicitaties of overlijdensberichten.

En die mensen hadden dus ineens ongevraagd een lollig gifje in hun bericht staan. Google heeft de grap snel teruggetrokken, maar niet nadat een gebruiker een mail met verrassingsgifje naar zijn baas stuurde, en vervolgens een woedende voice-mail kreeg. Een andere gebruiker verstuurde een sollicitatiebrief met het gifje erbij.

Google heeft de knop inmiddels uit Gmail verwijderd, en zegt ‘het lijkt erop dat we onszelf voor de gek hebben gehouden dit jaar’. We kunnen niet wachten op wat ze volgend jaar weer bedenken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van