Tech

Dutch design in Milaan: Drie tinten grijs

04 april 2016 15:36 Aangepast: 27 april 2018 09:38
Beeld © Lisa Klappe

Alvast een tipje van de sluier van wat de Nederlandse ontwerper Elise Luttik op de meubelbeurs in Milaan presenteert volgende week.

Elise Luttik presenteert voor de derde keer op rij vanaf 12 april op de grote internationale designbeurs in Milaan, en laat dit jaar drie heel verschillende ontwerpen zien. De interieurcollectie Act & Interact is verrassend maar heeft ook iets herkenbaars. Die dunne koperen belijning met daarin spiegelglas in drie tinten grijs, had zo in een klassiek interieur in een kapitaal grachtenpand in de Gouden Eeuw gevonden kunnen zijn.  Met de drie Act&Interact tafeltjes kun je een klassiek spiegelkabinet bouwen, een grotere salontafel of ze als drie autonome tafeltjes gebruiken. Tweede deel van het interieur is het handgetufte wollen carpet dat is opgebouwd uit drie rechthoeken van dezelfde maat als de tafel.

Je begrijpt het al: actie en interactie met alle onderdelen bij elkaar is ook mogelijk. Zo ontstaat een tafelblad dat optisch samensmelt met je vloerkleed, een spiegel aan de muur die doorloopt over de vloer, of een spiegelend tapijt waar je liggend voor de open haard je drankje op kunt plaatsen. Luttik biedt de basis onderdelen voor een high class interieur. Wat je uit dit chique ontwerp kunt herkennen als echt Luttik, is de speelse omgang met de onderdelen. “Ik zie mijn ontwerpen meer als levende objecten dan als meubelstukken.”

Dat is ook te zien in de andere twee ontwerpen die ze mee naar Milaan neemt. Zoals de Prismania chair, een op het eerste gezicht transparante stoel die als je er langs loopt van kleur verandert. Soms kijk je er dwars door heen, een paar stappen verder is hij hemelsblauw of gifgroen. Alle kleuren van het spectrum komen voorbij door het gebruik van iriserende folie.

Als laatste is er KIT kids furniture, een tafel/stoel/opbergplek in een. Drie opties die laten zien dat KIT eigenlijk vier dingen is; een stuk houten speelgoed voor je kind om zelf te ontdekken wat je ermee kan. 

Miniatuurvoorbeeld

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore