Tech

Nieuwe speaker van Nativ overtuigt oor én oog

11 april 2016 11:34 Aangepast: 27 april 2018 09:38

Audiofielen die niet alleen geven om de kwaliteit van het geluid konden jarenlang eigenlijk alleen bij Bang & Olufsen terecht. Nativ gaat de concurrentie aan.

Nativ bouwt met de Vita een apparaat die aan de achterkant audiofielen zal aanspreken en aan de voorkant designliefhebbers. Het belangrijkste onderdeel is een 11,6-inch touchscreen, waarop je services als Spotify, Tidal en Apple Music kunt tonen en streamen, maar ook je eigen collectie. Of die nu op een NAS, een computer of een smartphone staat. Wie zijn data liever op één plek heeft, kan een harddisk of SSD laten inbouwen met maximaal 4TB voor de liedjes. Het scherm is ook op de tv aan te sluiten, fysiek of met Google Cast.

Naast de Vita is er ook de Wave. Dat is een DAC- en koptelefoon-versterker die het digitale signaal om moet zetten. Klaar voor high-resolution audio en ondersteunt niet alleen je crappy MP3'tjes, maar zelfs formats waar je nog nooit van hebt gehoord, zoals DSD, DXD en MQA. 

Miniatuurvoorbeeld

De Vita

Miniatuurvoorbeeld

​De Wave

Miniatuurvoorbeeld

Nerdvoer.

Vita hoeft je Sonos systeem niet te vervangen, maar kan daar naadloos in insluiten, belooft CEO Michael Li. Wie er behoefte aan heeft, kan ook praten met het kastje. Met stembesturing kun je het apparaat aan- of uitzetten, het volume aanpassen en zelfs een nieuw album opzetten. 

Crowdfunding

Alle producten worden met de hand in elkaar gezet en uiteraard zijn er alleen maar mooie materialen voor gebruikt: Japans Asahi-glas, eiken- of notenhout en aluminium van de hoogste kwaliteit. Je kunt het apparaat aan de muur hangen of op tafel zetten. Het apparaatje wordt via crowd-funding in de markt gezet voor de helft van de uiteindelijke retailprijs. Voor 700 dollar kun je een Wave in je kamer zetten, mits je er snel genoeg bij bent. De Vita kost duizend dollar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore