Tech

Deze Acer-telefoon is ook als desktop-pc te gebruiken

28 april 2016 15:00 Aangepast: 27 april 2018 09:07

Acer komt met een bijzondere smartphone, de Liquid Jade Primo, bedoeld om ook als desktop-computer te gebruiken.

Hoe vaak heb je niet gehoord of gelezen dat de rekenkracht die je nu in je broekzak hebt niet zo lang geleden een hele kamer aan supercomputers innam. Is het dan niet gek dat we in onze laptops en desktopcomputers nog een keer betalen voor een processor, werkgeheugen en koeling? Voor de meeste mensen zal de rekenkracht niet de bottleneck zijn. Het is het kleine schermpje en het kleine toetsenbord.

Acer heeft nu een 5,5 inch smartphone die middels een dock is aan te sluiten op een beeldscherm, toetsenbord en muis. Dankzij de Continuum-optie in Windows 10 Mobile kun je het schermpje van je telefoon vervolgens op de desktop toveren in een passend formaat. Dankzij cloudopslag hoef je niet beperkt te worden door de 32GB aan intern geheugen. Heb je een flinke One Drive, Dropbox of Google Drive, dan hoef je nooit meer een laptop mee te zeulen naar je werk. 

Een vernuftige innovatie, die slim gebruik maakt van de mogelijkheden van Windows 10. Voor iets onder de 600 euro heb je de Jade Primo in huis, inclusief dock. Vanaf mei te bestellen.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van