Tech

Telegram laat gebruikers berichten wijzigen in apps

16 mei 2016 09:01 Aangepast: 27 april 2018 08:36

Een opmerking waar je spijt van hebt of een spelfoutje gemaakt? De populaire chat-app Telegram laat het je voortaan aanpassen.

"Zeg maar dag tegen typo's", schrijft Telegram in een blogpost bij de update. Met versie 3.9 van de chat-app voor Android en iOS is het mogelijk om verzonden berichten achteraf nog aan te passen. Dat kan tot twee dagen nadat je hem hebt verstuurd. Veranderingen worden niet alleen op mobiel, maar ook op desktop getoond en ze werken in zowel individuele als in groepsgesprekken. Op desktop verbeter je het laatste bericht via het pijltje omhoog.

Aanpassingen maken via de app is overigens heel gemakkelijk. Je houdt je vinger op het bericht waar de fout zit, en kiest vervolgens voor 'Wijzig'. Nadat je hem hebt verbeterd, komt er achter het bericht 'Bewerkt' te staan.

Verder verbeterd in de update is dat je in groepsgesprekken ook mensen kunt taggen zonder gebruikersnaam. Daarvoor tik je het '@'-symbool in, waarna je een gebruiker selecteert om aan te spreken. Daarnaast is er een nieuw schermpje om (recente) contacten te selecteren via de zoekbalk onder Chats.

'WhatsApp innoveert traag'

Wat betreft functies en gebruiksgemak loopt Telegram voor op marktleider WhatsApp. Die chatdienst, eigendom van Facebook, bracht vorige week pas een desktop-app uit, maar die werkt niet zo fijn als die van veel concurrenten. En dat geldt volgens Bright-blogger Floris Poort voor meer zaken bij WhatsApp, dat opvallend traag innoveert. "Toch ontkom je niet aan WhatsApp. Iedereen gebruikt het, dus zul je het in al zijn imperfectie en al zijn saaiheid ook moeten gebruiken."

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore