Ga naar de inhoud
Tech

Angry Birds Movie maakt vliegende start in openingsweekend

De film schoot in het openingsweekend in 37 landen naar de eerste positie en haalde al 43 miljoen dollar binnen.

The Angry Birds Movie heeft een eerste topweekend achter de rug. Volgens Rovio, maker van de Angry Birds-franchise, heeft is de film nu al een hit in gebieden in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Amerika. In een aantal landen ging de film het afgelopen weekend in première, wat 43 miljoen dollar in het laatje bracht.

In 37 landen staat de film nu op nummer één van de box office. In Rusland haalde The Angry Birds Movie het meeste geld op: 5,7 miljoen dollar. Verder was de film ook in het Verenigd Koninkrijk (3 miljoen dollar) en Duitsland (2,9 miljoen dollar) populair. Volgend weekend wordt nog beter, denkt Rovio, want dan komt de film in de Verenigde Staten, China en Zuid-Korea uit. Vanaf woensdag draait hij ook in Nederland, maar er zijn de hele week al voorpremières.

Het succes van afgelopen weekend is volgens Rovio te danken aan mond-tot-mond-reclame en 'sterke kritieken'. Toch zijn de meningen van filmrecensenten nogal verdeeld. Bij Variety en The Hollywood Reporter weten de boze vogels er nog een positieve recensie uit te slepen, maar The Guardian noemt de film 'charmless chaos' en geeft het één schamele ster.

In de film komen kijkers er eindelijk achter waarom de Angry Birds eigenlijk altijd zo boos zijn. Met de stemmen van onder meer Jason Sudeikis, Bill Hader, Maya Rudolph en Peter Dinklage.