Tech

Live-app Tweede Kamer biedt notificaties over sprekers

17 mei 2016 10:25 Aangepast: 27 april 2018 08:36

Met de nieuwe Debat Direct-app van de Tweede kamer kun je live debatten kijken en notificaties krijgen over sprekers. Ook zie je extra informatie bij elk debat.

Debat Direct is dinsdag verschenen voor iOS, Android en Windows. Met de app zijn de plenaire debatten en openbare commissievergaderingen van de Tweede Kamer te streamen. De app is ook als 'tweede scherm' te gebruiken: als je het debat op tv kijkt, toont de app bijbehorende informatie over het onderwerp en de sprekers. 

De app laat bij elk debat een inleiding, informatie over de sprekers, gerelateerde documenten en de moties zien. Je kunt ook notificaties aanzetten, zodat de app je automatisch een berichtje stuurt zodra een bepaald debat begint, of wanneer een specifieke politicus gaat spreken. Ook zie je live stemmingsuitslagen. De app maakt het zo een stuk makkelijker om alleen bepaalde delen van debatten in de Tweede Kamer te volgen.

De app is gemaakt door het Amsterdamse Videodock. De secondscreen-functie werkt volgens de makers ook op de publieke tribune van de Tweede Kamer. Om te herkennen welk debat je volgt, gebruikt de app de microfoon van je smartphone.

Download ook onze Bright-apps voor Android, iOS en Windows.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van