Tech

Facebook wil jouw foto's gebruiken als emoji

18 mei 2016 09:31 Aangepast: 27 april 2018 08:36

Een lachende smiley kan in de toekomst een blije foto van jou zijn op Facebook.

Dat blijkt uit een patent dat Facebook deze maand heeft ingediend. Door gebruik te maken van gezichtsherkenning, kan Facebook door je getagde foto’s bladeren om matches te vinden voor de emoji die je wil gebruiken. Typ je vervolgens een lachend gezichtje in, dan kan er in de reactie een foto van jou opduiken waar je blij op staat.

Mogelijk hoopt Facebook dat gebruikers met deze vernieuwing niet alleen meer foto’s uploaden, maar ook dat er meer wordt getagd. Als dit ooit op Facebook komt (het blijft natuurlijk slechts een patent) dan werkt het waarschijnlijk met een beperkte set aan emoji. Zo kan de software verschillende emoties simpeler herkennen.

Het is dus nog wel onduidelijk of Facebook hier echt werk van gaat maken. Zo ja, dan kan het nog wel eens een paar jaar duren voordat we onze eigen lachebekjes onder grappige kattenvideo’s op Facebook kunnen zetten. Facebook maakt het sinds kort mogelijk om als reactie onder berichten vijf verschillende emoji te plaatsen. Grote uitgevers zien al volop gebruik van deze 'reactions', al blijven normale likes voorlopig veruit het populairst.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore