Tech

Google lanceert modulaire smartphone in 2017

20 mei 2016 20:17 Aangepast: 27 april 2018 08:05

Google gaat zijn modulaire Ara-smartphone volgend jaar aan consumenten verkopen.

Google brengt in 2017 een consumentenversie van zijn modulaire Ara-smartphone op de markt, meldt Wired. Ontwikkelaars kunnen het toestel met verwisselbare onderdelen dit najaar al bestellen. Met de Ara-smartphone kan je onderdelen verwisselen in zes verschillende modules. De bedoeling is dat je minder vaak een hele nieuwe smartphone hoeft te kopen. In plaats daarvan kan je een betere accu, camera of speaker in het toestel plaatsen.  

Google werkt al meerdere jaren aan de modulaire smartphone. Vorig jaar werd een geplande lancering afgeblazen. De Ara-smartphone is de eerste telefoon waarvan Google zelf de hardware heeft gemaakt. Zijn Nexus-smartphones werden door fabrikanten als LG, Huawei en HTC geproduceerd. Google toonde vrijdag een prototype waarbij het mogelijk was om modules voor onder meer camera's en speakers te verwisselen op een basisframe, dat de belangrijkste componenten bevat. Het is ook mogelijk om met spraakcommando's als "Ok Google, maak de camera los" de verschillende modules los te koppelen. Google werkt samen met onder meer Samsung, Sony, Toshiba en Panasonic aan modules voor Ara, van fitnesstrackers tot projectoren. Prijzen zijn nog niet bekend.

LG introduceerde onlangs al een deels modulaire smartphone, de G5. Bij dat toestel is de onderkant eraf te halen voor het verwisselen van de accu. Ook zijn opzetstukjes voor een cameramodule, hifi-module en een 360-graden-camera op de LG G5 te plaatsen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van