Tech

Apple werkt hard aan Europese uitrol Apple Pay

27 mei 2016 10:04 Aangepast: 27 april 2018 08:05

Apple wil zijn betaaldienst Apple Pay in zowel Europa als Azië snel beschikbaar maken.

Dat zegt Apple Pay vice-president Jennifer Bailey tegen TechCrunch. Apple Pay startte eind 2014 in de VS, en in juli 2015 in het Verenigd Koninkrijk. Tot nu toe is dat de enige plek in Europa waar je met je iPhone en Apple Watch kan betalen. "We werken hard in Azië en ook Europa, ons doel is om Apple Pay in elke significante markt te hebben waar Apple actief is", zegt Bailey. Er is al Apple Pay-ondersteuning gepland voor zowel Spanje als Hongkong.

Om te bepalen welke landen als volgende aan de beurt zijn, kijkt Apple naar hoe groot de markt voor Apple-producten daar is. Ook wordt gekeken naar het gebruik van pinpassen en creditcards, en het formaat van bestaande mogelijkheden voor contactloos betalen.

In Nederland hebben alle grote banken hun klanten al pinpassen gegeven die geschikt zijn voor contactloos betalen, en groeit het aantal betaalautomaten met contactloze mogelijkheden. Onder meer ING en de Rabobank laat klanten met een Android-toestel al contactloos met hun telefoon betalen. Apple Pay is echter de enige mogelijkheid om contactloos met een iPhone te betalen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van