Tech

Socialmedia-accounts Mark Zuckerberg gekraakt

06 juni 2016 09:01 Aangepast: 27 april 2018 08:05

Hackers kregen toegang tot het Twitter-, LinkedIn- en Pinterest-account van de Facebook-ceo.

De hackergroep OurMine claimde zondag te hebben ingebroken op verschillende socialmedia-accounts van Mark Zuckerberg. De LinkedIn-, Twitter-, en Pinterest-pagina’s werden overgenomen. Het team zei ook toegang te hebben tot Zuckerbergs Instagram, maar daarvan zijn geen aanwijzingen gevonden door Facebook, het moederbedrijf van de fotodienst.

In een tweet stelde OurMine dat het 'alleen de beveiliging even wilde testen'. Inmiddels is het Twitter-account van OurMine volledig opgeschort. De groep liet verschillende berichten achter op de social media. "Hacked By OurMine Team", was op Pinterest te lezen.

LinkedIn-lek

Het inbreken op de accounts zou kinderspel geweest zijn, omdat de groep waarschijnlijk gebruik heeft gemaakt van het LinkedIn-lek uit 2012. Daarbij werd data van ruim 164 miljoen gebruikers gestolen. Via Zucks Twitter-account @finkd stuurde OurMine ook nog een tweet: "Hey @finkd, we vonden je in de LinkedIn database met het wachtwoord 'dadada'! DM voor bewijs…"

 

 

Recent zijn er meer pagina's van beroemdheden gekraakt. Zo werd Jack Black dit weekend door een hacker ten onrechte doodverklaard op de officiële Twitterpagina van zijn band Tenacious D. Een week eerder was Katy Perry het slachtoffer. Een hacker stuurde toen een berichtje naar Perry’s rivaal Taylor Swift en zette een nog niet uitgebracht nummer online.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van