Tech

Mitsubishi Outlander te hacken via eigen wifi-netwerk

06 juni 2016 16:35 Aangepast: 27 april 2018 08:05

Door een bug in de wifi aan boord is het alarm van de Mitsubishi Outlander uit te schakelen.

Onderzoekers van PenTestPartners vonden een fout in het systeem, waardoor de Mitsubishi kan worden gehackt. Door een alarm uit te schakelen via de wifi aan boord, kunnen dieven mogelijk tijd winnen om de auto te stelen. Verder kan de zwakke plek ook voor gerommel met de instellingen zorgen en gaat de accu sneller leeg.

De bug zit in het eigen wifi-netwerk in de Mitsubishi Outlander. Die is voor iedereen te zien. Beveiligingsexpert Ken Munro kreeg argwaan toen hij een vreemde wifi op zijn smartphone zag. Het was van een Mitsubishi Outlander van een vriend die in de buurt stond. Munro zocht het uit met zijn team en wist het netwerk van een Mitsubishi Outlander in vier dagen te kraken. Die tijd zou verminderd kunnen worden met een snellere computer. Nadat hij 'binnen' was, lukte het Munro de lampen en het alarm van de auto te bedienen. Daarnaast wist hij de accu leeg te trekken door de verwarming en airconditioning aan- en uit te zetten.

In een statement zegt Mitsubishi dat dit de eerste bekende Outlander-hack is. "Nergens ter wereld hebben we nog een melding ontvangen." Er wordt aan een oplossing gewerkt die binnenkort moet verschijnen, momenteel doen bezitters er goed aan om de wifi te deactiveren. Mitsubishi zegt verder nog dat de auto niet gestart kan worden zonder de afstandsbediening.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van