Tech

Lenovo lanceert eerste smartphone die 'diepte ziet'

09 juni 2016 20:19 Aangepast: 27 april 2018 07:34

Lenovo introduceert de eerste smartphone met de Google Tango-technologie voor augmented reality en 3D-scannen.

Lenovo's nieuwe Phab2 Pro kan dankzij Googles Tango-technologie 'diepte zien'. Dankzij sensoren en camera's weet het toestel precies waar het zich in de ruimte bevindt. Dat biedt allerlei mogelijkheden voor augmented reality, waarbij je op het scherm beelden in de ruimte ziet. De Phab2 Pro scant ook continu de omgeving in 3D, waardoor je voorwerpen kan inscannen of nauwkeurig afstanden kan meten.  

De Phab2 Pro komt in september op de markt en kost in de VS 499 dollar. De Europese prijs is nog niet bekend. Volgens Lenovo wordt de Google Tango-technologie in het dagelijks gebruik uiteindelijk net zo normaal als nu bijvoorbeeld GPS-navigatie is. Met Tango is een kamer in kaart te brengen, waarna je virtuele meubels kunt proberen. Ook is het met de Phab2 Pro mogelijk om de exacte afmetingen van bijvoorbeeld tafels en muren te meten, door op punten op het camerabeeld te klikken. Google zou Lenovo een voorsprong van zes maanden hebben gegeven ten opzichte van de concurrentie bij het toepassen van zijn Tango-technologie.

De Phab 2 Pro heeft een 6,4 inch scherm en een 16 megapixel camera. Het toestel heeft een 4000 mah-accucapaciteit en een ingebouwde vingerafdruksensor. Het toestel beschikt over een Snapdragon 652-chip met acht kernen, 64 GB opslagruimte, 4GB RAM en een 2K-scherm. Lenovo zegt dat er momenteel 25 apps zijn die de Tango-technologie gebruiken. Dat aantal moet eind dit jaar rond de honderd liggen.

Bright TV-presentator Merijn kreeg onlangs van Google een demonstratie van de Tango-technologie:

Volg ons YouTube-kanaal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore