Tech

Kleine Xbox One S officieel, krachtige opvolger komt eind 2017

14 juni 2016 08:01 Aangepast: 27 april 2018 07:34

Microsoft heeft naast een kleinere Xbox One-versie ook een console met 4K en VR aangekondigd, maar die komt pas eind volgend jaar.

Project Scorpio moet leiden tot de opvolger van de Xbox One, aldus Microsoft. De nieuwe spelcomputer verschijnt eind 2017 en biedt ondersteuning van games in de ultra-hd-resolutie en voor virtualreality-games. Volgens Microsoft biedt de console 6 teraflops aan grafische rekenkracht. Alle Xbox One-games en -accessoires werken ook met de opvolger. 

De al uitgelekte Xbox One S werd maandagavond officieel gepresenteerd. Hij is 40 procent kleiner dan de Xbox One en is qua rekenkracht gelijk aan de grote broer. De Xbox One S ondersteunt wel 4K-video en HDR-weergave voor onder meer Netflix, maar games spelen in ultra-hd kan nog niet. Daarvoor is het wachten op Project Scorpio. Sony zou later dit jaar wel komen met een verbeterde PS4-versie met 4K-games.

Tegelijk met de Xbox One S komt er ook een nieuwe draadloze controller met enkele aanpassingen en een groter bereik. Of de nieuwe controller ook wordt meegeleverd met alle versies van de console is nog afwachten. De Xbox One S is vanaf augustus te koop. De goedkoopste versie met 500 GB kost 299 euro. De 1TB-versie kost 349 euro en de 2TB-versie kost 399 euro. Of die laatste editie ook in Nederland beschikbaar komt, is nog niet duidelijk.

Lees ook de highlights van de aangekondigde nieuwe Xbox-games

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van