Tech

'Samsung overweegt Android in te ruilen voor Tizen'

14 juni 2016 15:18 Aangepast: 27 april 2018 07:34

Samsung zou overwegen voor al zijn producten over te stappen op het eigen besturingssysteem Tizen, in plaats van Android.

Samsung zou op die manier minder afhankelijk willen zijn van Googles Android, zegt een hooggeplaatste medewerker van Samsung tegen de Korea Times. “Als je geen eigen ecosysteem hebt, heb je geen toekomst”, aldus de anonieme Samsung-medewerker. “Tizen is niet alleen een platform dat gemaakt is voor mobiele apparaten.”

Samsung gebruikt het zelfontwikkelde Tizen tot nu toe beperkt, en voornamelijk als besturingssysteem voor apparaten als smartwatches en mid-range smartphones voor opkomende markten. Voor zijn immens populaire Galaxy-lijn is Samsung vooralsnog afhankelijk van Android. De nieuwste Galaxy S7 en S7 Edge presteren bijvoorbeeld boven verwachting goed.

De medewerker geeft toe dat Samsung er laat bij was met het ontwikkelen van een eigen software-ecosysteem. “Maar Samsung wordt er veel beter in”, aldus de medewerker. Hoewel Android in principe open is, zijn fabrikanten van Android-apparaten afhankelijk van Google als ze de Play Store op hun toestellen willen meeleveren. Samsung is veruit de populairste fabrikant van Android-toestellen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van