Tech

Tikkie-app van ABN laat je betalen via WhatsApp

22 juni 2016 19:09 Aangepast: 27 april 2018 07:34

Met de app Tikkie kun je via WhatsApp een betaallink sturen zodat de ander een bedrag kan overmaken. Handig als je de rekening met vrienden wilt delen.

Met met de door ABN-Amro ontwikkelde Tikkie-app kun je aan je Whatsapp-contacten een betaallinkje sturen. Wil jij van drie vrienden nog een tientje? Dan vul je dat in en vervolgens selecteer je die personen. Zij krijgen dan een link toegestuurd in een Whatsappbericht, waarmee ze via iDeal meteen het bedrag over kunnen maken. In de app voor iOS en Android zie je vervolgens wie allemaal het geld al hebben overgemaakt.

Veel rivalen

Tikkie is de zoveelste app die het makkelijker moet maken om een rekening te delen. Zo zette ING eerder al Twyp op, de Rabobank startte GRPPY en ook fintechbank Bunq levert een vergelijkbare dienst. Het grote verschil met die andere apps is volgens ABN dat de persoon van wie je geld vraagt de app zelf niet hoeft te hebben (je hoeft ook niet bij ABN Amro te bankieren). Zij kunnen gewoon via hun eigen bank met iDeal betalen. De enige voorwaarde is dat ze Whatsapp hebben geïnstalleerd.

Twyp van ING: 30.000 downloads

Een hippe betaalapp is voorlopig overigens geen garantie voor succes. Twyp van ING is in Nederland sinds januari pas 30.000 keer gedownload, zegt een woordvoerder van de bank. ING vindt dat aantal 'niet tegenvallen.' Op dit moment worden de functionaliteiten van de app uitgebreid. De bank hoopt daardoor een grotere schare gebruikers aan zich te binden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van