Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Instagram aangeklaagd door moeder uit Hoorn

27 juni 2016 18:43 Aangepast: 27 april 2018 07:03

De moeder van een 15-jarig meisje uit Hoorn klaagt Instagram aan om een neppaccount. Daarop werden uit naam van haar dochter naaktfoto's geplaatst.

De moeder wil weten wie er achter het nepaccount op Instagram zit, meldt RTL Nieuws. Zonder gerechtelijk bevel geeft de dienst de gegevens van de gebruiker niet prijs. De familie zegt al wel een vermoeden te hebben wie verantwoordelijk is voor het account, omdat het meisje al langere tijd door een groep jongeren werd gepest.

De pesterijen zijn zo erg dat zelfs de politie er al bij betrokken is. "Het meisje is meerdere malen aangezet tot het plegen van zelfmoord", vertelde de advocaat van de familie tijdens het kort geding, schrijft De Volkskrant. De familie ziet de juridische stappen tegen Instagram als enige manier om de pesterijen nog te stoppen.

Instagram zei tijdens het kort geding zichzelf als tussenpersoon te zien, waardoor het sociale netwerk zich niet aansprakelijk acht voor wat er op zijn server staat. Ook wil Instagram de privacy van gebruikers beschermen. De rechtbank in Alkmaar beslist uiterlijk 11 juli of Instagram de gegevens van de pesters prijs moet geven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore