Ga naar de inhoud
Tech

Eindhovens team wint WK Robotvoetbal na penalty's

Het Eindhovense Tech United heeft zondag het WK Robotvoetbal in het Duitse Leipzig gewonnen. In de finale werd een Chinees team na strafschoppen verslagen.

Bij rust had het team van de Technische Universiteit Eindhoven een 2-1 voorsprong, maar na de reguliere speeltijd stond het 2-2. In de verlenging scoorden beide robotteams een keer: 3-3. In de penaltyserie bleek Tech United te sterk voor het Chinese team 'Water'.

Tech United en Water stonden voor het derde jaar op rij tegenover elkaar in de WK-finale van de RoboCup. Vorig jaar wonnen de Chinese robotvoetballers, in 2014 werd Tech United wereldkampioen. Ook in 2012 zegevierden de Eindhovense robotvoetballers. In april van dit jaar werd ook de Europese titel behaald.

Tech United speelt in de zogeheten Middle Size League (MSL), waarin sinds 1997 kampioenschappen plaatsvinden. Het doel van RoboCup is om in 2050 met robots de menselijke wereldkampioen voetbal te kunnen verslaan. De MSL lijkt van alle robotcompetities het meest op het reguliere voetbal, maar de robots hebben nog geen menselijke vormen.

De TU Eindhoven behaalde ook een tweede plaats met een zorgrobot bij het onderdeel @Home League. Dat onderdeel is gericht op robots die assistentie kunnen verlenen aan ouderen of patiënten.

Volg Bright ook via Facebook en Twitter

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl