Ga naar de inhoud
Tech

Microsoft laat gamers hun avatar een rolstoel geven

Gebruikers van Xbox Live kunnen voortaan een rolstoel toevoegen aan hun avatar.

Om zoveel mogelijk Xbox-gebruikers de kans te geven hun echte uiterlijk te vertalen naar hun digitale avatar op Xbox Live, voegt Microsoft binnenkort rolstoelen toe. Dat onthulde Xbox-hoofd Phil Spencer op Twitter, nadat een speler voorstelde een petitie te starten om rolstoelen voor Xbox Live-avatars te krijgen.

“Een petitie is niet nodig, we horen je”, aldus Spencer. “Dit is iets waar we naar hebben gekeken.” Mike Ybarra van Microsoft toonde daarna een afbeelding van twee Xbox Live-avatars die in een rolstoel zitten.

De avatars werden in 2008 geïntroduceerd voor de Xbox 360, en zijn sinds 2015 ook op de Xbox One beschikbaar. Spelers konden de avatars al op tal van manieren aanpassen en verkleden, onder meer met een digitale garderobe met pakken uit tal van games. De avatars op de afbeeldingen die Ybarra deelde zijn overigens gedetailleerder dan de huidige modellen. Wanneer de rolstoelen precies worden toegevoegd is nog niet bekend. Eerder dit jaar kondigde LEGO trouwens voor het eerst een LEGO-figuurtje met rolstoel aan.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl