Tech

Onze favoriete show Mr. Robot is weer begonnen

14 juli 2016 22:34 Aangepast: 27 april 2018 07:03
Beeld © USA Network

Het tweede seizoen van Mr. Robot is donkerder en weer net zo verslavend als seizoen 1.

Gisteren werden de eerste twee afleveringen van het tweede seizoen uitgezonden bij USA Network. De maker, Sam Esmail, heeft alle tien afleveringen zelf geschreven en geregisseerd. In het tweede seizoen vecht hacker Elliot niet alleen tegen E Corp, maar ook tegen de FBI en zijn eigen demonen. 

Realistisch hacken

Mr. Robot brengt hacken eindelijk realistisch in beeld. Niet langer zie je data zogenaamd door allerlei processoren en verbindingen scheren. Dat is wat Hollywood meestal doet als ze iets digitaals moeten verbeelden. In Mr. Robot zie je gewoon een prompt in een terminal-venster, worden echte exploits gebruikt en doet hoofdpersonage Elliot slim aan social engineering. Al die informatie krijgen ze van een echte hacker, die consultant is voor de show en uren aan de screenshots voor in de show werkt.

Miniatuurvoorbeeld

Elliot werd in seizoen 1 in de gaten gehouden door een Anonymous-achtige organisatie die hem wil rekruteren, met een soort Julian Assange-achtige 'Mr. Robot' (Christian Slater) die gehuld is in mysterie. Het grotere plan lijkt om 'kwade' bedrijven neer te halen om van de wereld een betere plek te maken. "Wie de exit-nodes in handen heeft, controleert het verkeer", aldus Elliot in de eerste aflevering van het tweede seizoen. Het is duidelijk: het gaat in dit seizoen opnieuw om de interessante machtsverhoudingen en -structureren. "Controle is het belangrijkste thema voor seizoen 2", zegt Mr. Robot-schrijver Kor Adana tegen Wired.

Hoe te kijken? 

De shows van USA Networks zijn niet legaal in Nederland te bekijken, ondanks dat het eerste seizoen van Mr. Robot even op de NPO te zien was. Je kunt een Amerikaanse VPN-server gebruiken om afleveringen terug te kijken of een torrent-client opstarten.

Waarom je tech-thriller Mr. Robot moet gaan kijken

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van