Tech

Amazon mag bezorging met drones testen in Verenigd Koninkrijk

26 juli 2016 08:23 Aangepast: 27 april 2018 06:32

De Britse overheid staat Amazon toe om bezorging met drones te testen.

Amazons dronepiloten mogen door de nieuwe overeenkomst met de Britse overheid testvluchten maken waarbij de drone buiten hun zicht vliegt. Volgens de huidige droneregels is dat niet toegestaan. De Amerikaanse webwinkel mag tijdens de testen ook één persoon de controle over meerdere drones tegelijk geven.

Ook test Amazon drones die zelf obstakels ontwijken dankzij sensoren. De experimentele bezorgdrone-dienst, met de naam Prime Air, werd door Amazon al in 2013 aangekondigd. Amazon test in Canada al langer drones voor bezorging van pakketten, maar in de VS stuit het bedrijf op de beperkingen van de regelgeving.

Onlangs noemde Amazon-ceo Jeff Bezos ook Nederland in het rijtje landen waar het bedrijf drone-bezorging zou testen. Maar mogelijk versprak Bezos zich: de Nederlandse Inspectie voor Leefomgeving en Transport ontving geen aanvraag van Amazon. Ook Google, diverse koeriersdiensten en supermarktketens Walmart en 7-Eleven experimenteren met bezorging via drones. In Duitsland heeft DHL eerder al het leveren van medicijnen per drone ​getest

Supermarkt 7-Eleven bezorgt donuts per drone

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van