Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Carpool Karaoke moet je naar Apple Music lokken

27 juli 2016 12:52 Aangepast: 27 april 2018 06:32

Apple heeft de populaire YouTube-serie Carpool Karaoke gekocht om de serie exclusief op Apple Music uit te zenden.

Carpool Karaoke is een YouTube-serie die is gestart door James Corden, de host van de avondshow The Late Late Show. In de video’s - samen honderden miljoenen keren bekeken - neemt Corden een bekend persoon mee in zijn auto, waar ze praten, eigen liedjes en die van anderen zingen en langs de McDrive gaan. Naast Adele, Justin Bieber en Michelle Obama waren ook One Direction, Stevie Wonder en Jennifer Lopez te gast.

Apple heeft 16 afleveringen van Carpool Karaoke gekocht die op Apple Music elk een halfuur gaan duren, zo meldt het bedrijf. Daarmee moet het echt een serie worden waarvoor mensen even gaan zitten. De huidige Carpool Karaoke-afleveringen op YouTube duren gemiddeld maar 10 tot 15 minuten. Corden gaat de show niet meer presenteren, maar produceren. De nieuwe presentator is nog niet bekendgemaakt.

Fans van Carpool Karaoke zijn niet blij met de bemoeienis van Apple. De populaire serie die gratis op YouTube te zien is, wordt nu alleen via Apple Music (15 miljoen leden) of op CBS uitgezonden. Het is niet de eerste serie die Apple uitbrengt: de realityshow Planet of the Apps - een serie over startups - is ook in de maak.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore