Tech

Snapchat test nieuw ontwerp na kritiek

19 april 2018 18:07 Aangepast: 19 april 2018 18:20

Snapchat test een nieuwe versie, die de kritiek op de huidige app moet wegnemen.

Snapchat gooide een paar maanden geleden zijn ontwerp op de schop. Na tegenvallende beurscijfers had oprichter en ceo Evan Spiegel beloofd de app simpeler te maken voor nieuwe gebruikers. Maar het vernieuwde ontwerp schoot bij veel bestaande gebruikers in het verkeerde keelgat. Meer dan 1,2 miljoen van hen tekenden een petitie om het ontwerp weer te veranderen. Vervolgens beloofde Snapchat beterschap.

Een aangepast ontwerp wordt momenteel getest onder de gebruikers, bevestigt een woordvoerder van Snapchat tegen Bright. De pagina's 'Vrienden' en 'Discover' zijn veranderd. Onder beide kopjes komen tabbladen te staan. Onder Discover zijn dat tabbladen met alle berichten in het ontdekscherm of gefilterd op media die je volgt.

Overzichtelijker

Het Vriendenscherm is opgedeeld in de tabbladen 'Toevoegen', 'Groepen', 'Verhalen' en 'Chats'. Daarmee wordt het grootste kritiekpunt van het vorige ontwerp ongedaan gemaakt: Stories staan weer overzichtelijk bij elkaar en zijn gewoon chronologisch te bekijken.

"Dit moet het makkelijker maken voor gebruikers om op de hoogte te blijven van de Stories die zij willen zien", aldus de Snapchat-woordvoerder. Het is nog niet bekend wanneer alle gebruikers het nieuwe Snapchat-ontwerp krijgen.

Miniatuurvoorbeeld

Voeg ook 'Bright.nl' toe op Snapchat, of volg ons op Instagram.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore