Tech

Nu officieel: Tesla en SolarCity worden één

01 augustus 2016 14:19 Aangepast: 27 april 2018 06:32

Tesla heeft de overname van zonne-energiebedrijf SolarCity bekendgemaakt.

SolarCity, het zonne-energiebedrijf waarvan Musk grootaandeelhouder én chairman is; wordt samengesmeden met Tesla, waarvan hij volledig de baas is. De samensmelting van de twee bedrijven is een belangrijk onderdeel van Musks masterplan. "Het wordt tijd dat Tesla en Solar City beter gaan samenwerken om de technieken te combineren", schreef hij eerder.

Bij de overname wordt Tesla meer dan alleen een autofabrikant. De gecombineerde bedrijfsactiviteiten maken Tesla een 'all-round' bedrijf voor consumenten die een duurzame levensstijl nastreven.

Zonder invloed van Musk

Hoewel Musk de grootste aandeelhouder is in beide bedrijven, was de overname nog niet in kannen en kruiken. Het zonne-energiebedrijf had een speciale commissie opgesteld om het bod van Tesla onafhankelijk te beoordelen, zonder dat Musk (en andere bestuurders) daar invloed op konden uitoefenen. Tesla zal SolarCity nu voor 25,37 dollar per aandeel overnemen. In totaal komt dat neer op een bedrag van 2,6 miljard dollar (2,4 miljard euro).

De deal kan nog wel afgeketst worden, in theorie althans. Tot 14 september staat het SolarCity vrij om nog andere kopers te vinden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van