Tech

Testen Google-bezorgdrones toegestaan in de VS

03 augustus 2016 10:13 Aangepast: 27 april 2018 06:32

Google-moederbedrijf Alphabet mag zijn Project Wing-bezorgdienst met drones gaan testen op meerdere Amerikaanse locaties.

De Amerikaanse luchtvaarttoezichthouder Federal Aviation Athority (FAA) was tot nu toe nogal terughoudend over het testen van drones, maar daar komt verandering in. De X-divisie van Alphabet heeft permissie gekregen om Project Wing op zes verschillende plaatsen te testen, tot een hoogte van zo'n 120 meter.

Dat heeft het Witte Huis aangekondigd. Het project is een initiatief om onderzoek en veiligheid van onbemande vluchten verder te onderzoeken. De US National Science Foundation steekt de komende vijf jaar 35 miljoen in het onderzoek.

Verticaal opstijgen en landen

Project Wing werd in 2014 onthuld. Het geheime Google X-team (nu onderdeel van moederbedrijf Alphabet) werkte toen al twee jaar aan de bezorgdrone. De drone is anders dan die van Amazon, omdat Project Wing verticaal kan opstijgen en landen. Ook kan hij verder vliegen en iets meer bagage meenemen. Eind vorig jaar maakte leider van het project, Dave Vos, bekend dat hij de bezorgdienst in 2017 wil lanceren.

Meer drone-initiatieven 

In Amerika wordt verder ook onderzoek gedaan naar andere initiatieven met drones. Denk hierbij aan reddingsoperaties en het besproeien van gewassen. De startup Zipline kreeg deze week ook toestemming voor het testen van levering van medicijnen en bloed met drones. Amazon kreeg vorige week in het Verenigd Koninkrijk permissie voor het testen van zijn bezorgdrones.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van