Tech

Nederlandse bierbrouwgadget MiniBrew te bestellen

04 augustus 2016 23:37 Aangepast: 27 april 2018 06:01

Na een succesvolle crowdfundcampagne is de Nederlandse MiniBrew, waarmee je zelf bier kan brouwen, nu online te koop.

De Nederlandse startup MiniBrew heeft zijn bierbrouwmachine deze week officieel gelanceerd. De MiniBrew-makers haalden eind vorig jaar al 126 duizend dollar op via Indiegogo. Het apparaat om zelf bier te maken is nu te bestellen. De MiniBrew houdt met sensoren het brouwproces in de gaten houden en staat via wifi in verbinding met een smartphone-app.

Kies het type biertje en de app geeft aan welke ingrediënten je moet gebruiken. Na het toevoegen van mout, hop en water neemt de software het proces over. Brouwen en koelen neemt 3,5 uur in beslag, waarna er gist toegevoegd moet worden. Het fermenteren duurt minstens een week, maar dat hangt natuurlijk af van het bier dat je wilt brouwen. Uiteindelijk heb je 5 liter zelfgemaakte bier. De MiniBrew maakt zichzelf ook nog eens semi-automatisch schoon.

De MiniBrew kost 1950 euro in de pre-order en wordt begin 2017 pas verzonden. De startup kreeg eerder ook een investering van een kwart miljoen euro van VOC Capital Partners. MiniBrew bouwt ook aan een community waarin iedereen zijn zelf bedachte bierrecept kan delen. Het bedrijf verdient ook aan de verkoop van ingrediënten. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van