Tech

Telltale hint opzichtig naar een Mr. Robot-game

11 augustus 2016 18:41 Aangepast: 27 april 2018 06:01

Gamestudio Telltale, bekend van cartooneske, episodische adventure-games, lijkt vrij duidelijk te verwijzen naar een aanstaande game rond de serie Mr. Robot.

Telltale maakt de laatste jaren aan de lopende band​ adventure-games, onder meer van Back to the Future, Jurassic Park, CSI, The Walking Dead, Game of Thrones, en recent Batman. Allemaal games die opgedeeld zijn in verschillende downloadable episodes en, indien succesvol, vaak meerdere seizoenen kennen. De games zijn niet al te zwaar qua puzzels, maar vragen spelers wel vaak lastige en morele keuzes te maken, waarvan de consequenties zich soms pas veel later aandienen. En nu heeft het er alle schijn van dat de populaire tv- serie Mr. Robot ook zo'n Telltale-treatment krijgt.

Deze week teasede Telltale namelijk wel heel erg richting een Mr. Robot 'vergaming'. E Corp Messaging, de fictieve communicatieapp die als teaser wordt gebruikt voor de show Mr. Robot, plaatste een promotievideo, en Telltale Games ging hier opzichtig mee los op zijn eigen Twitter- en Facebook-accounts. Sterker, op de Facebook-pagina van Telltale staat het bericht nog altijd prominent bovenaan. Er wordt verwezen naar 17 augustus, volgende week woensdag. Een prima datum voor een aankondiging van een nieuwe game omdat dan niet geheel toevallig de grootste gamebeurs voor consumenten, de Gamescom in Keulen, van start gaat. Wij weten genoeg...

Miniatuurvoorbeeld

Lees game-reviews in de rubriek Game van de Week

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van