Ga naar de inhoud
Tech

Iedereen kan straks betalen met Visa's betaalring

De ring waarmee atleten tijdens de Olympische Spelen in Rio konden betalen is nu wereldwijd voor consumenten te pre-orderen.

De NFC-ring voorzien van een chip voor contactloos betalen, net als die in bankpassen. Creditcardbedrijf Visa lanceerde de betaalring tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro voor een kleine groep atleten. Een vergelijkbare ring is nu te bestellen voor omgerekend 47 euro. Update 1-9: Visa meldt dat het geen commercieel product wil maken van de betaalring.

Betalen gaat simpelweg door de ring tegen een geschikte betaalterminal te houden. De ring is gekoppeld aan een Visa-betaalkaart. Je hoeft hem nooit op te laden, want er zit geen batterijtje in. De ring is in verschillende maten beschikbaar in wit en zwart. De verzending vindt pas in december plaats. Enkele andere startups kwamen al eerder met betaalringen met NFC, maar die ondersteunden volgens Visa zijn betaalkaarten niet.

Contactloos betalen populair

Contactloos betalen groeit in Nederland het snelst van alle Europese landen, bleek onlangs uit cijfers van MasterCard. Volgens De Nederlandsche Bank is meer dan 40 procent van alle betaalterminals in ons land inmiddels geschikt voor contactloos betalen. In januari was contactloos betalen goed voor 12 procent van het totaal aantal pintransacties. Creditcards zijn in Nederland minder populair dan in veel andere landen.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl