Tech

Nieuwe tv-dienst met zenders à la carte van start

26 augustus 2016 09:15 Aangepast: 27 april 2018 06:01

Een nieuwe tv-dienst voor Nederlandse 'cable cutters' biedt lagere prijzen, maar de populairste Nederlandse zenders ontbreken nog.

De nieuwe dienst M2M TV rekent 5,99 euro per maand voor een klein 'basispakket'. Dat is aanmerkelijk minder dan gebruikers van Knippr (T-Mobile, 10,99 euro) en KPN Play (11,99 euro) voor het goedkoopste abonnement betalen. Daar staat tegenover dat het basispakket van M2M TV voor de meeste kijkers veel minder indrukwekkend zal zijn: 13 zenders, waaronder vooral veel regionale omroepen en France24. Naast het basispakket kan de kijker bij M2M TV ook zelf extra zenders kiezen. Die zijn verkrijgbaar vanaf 15 cent per maand.

Grote partijen als de NPO, RTL Nederland en SBS zitten daar niet tussen. “Daarmee zijn we nog in onderhandeling”, vertelt een zegsvrouw van M2M TV. Op het eerste gezicht lijkt het zenderaanbod van M2M TV nu nog een beetje een vergaarbak. Abonnees kunnen kiezen uit 'onder meer 6 zenders van Rai, Al Jazeera, MotorVision TV, 24 Horas, RTL International en nog zo’n 75 andere zenders uit binnen- en buitenland'. "We proberen, naast de nationale zenders, een zo breed mogelijk internationaal aanbod te creëren", aldus initiatiefnemer Edwin Snelderwaard. M2M stelt daarom een uitbreiding van het zenderaanbod in het vooruitzicht.

Daarnaast zegt de dienst te werken aan het aanbieden van 4K Ultra HD-zenders en een on-demand aanbod. Opzeggen van het gehele abonnement, maar ook het wijzigen van de zenders kan per maand.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van