Tech

3D-geprint mini-buitenhuis in Amsterdam

06 september 2016 12:34 Aangepast: 27 april 2018 05:30

Urban Cabin is een huisje dat tot aan de badkuip aan toe 3D-geprint is.

Leef op grote voet met een kleine voetafdruk in de Urban Cabin in Amsterdam. Inspelend op de trend van Tiny Houses experimenteert DUS Architects met een 3D-geprinte micro-woning. De Tiny House-beweging probeert met kleine woningen een oplossing te bieden voor grote problemen, zoals trage woningbouw, ruimtegebrek, woningtekort, leegstand, woningtekort in rampgebieden. 

De Urban Cabin is gemaakt van zwartgekleurd en volledig recyclebaar biomateriaal en experimenteert met verschillende geveltypes, vormen, slimme isolatie en materiaalreductie. Er past een slaapbank in, de rest doe je buiten. Zo staat er in het postzegeltuintje een 3D-geprinte badkuip. Mooi detail is hoe het zwarte 3D-geprinte mini-veranda overgaat in de betonnen trap bij de voordeur. Luxe op kleine voet, als experiment in compact en duurzaam wonen in de stad.

Het mini-huis is gemaakt door DUS Architects, eigenaar van het 3D Print Living Lab, uit wiens koker ook het 3D-geprinte grachtenpand rolt. De Urban Cabin is te vinden aan de Asterweg, aan het Tolhuiskanaal in Amsterdam Noord. 

Miniatuurvoorbeeld

Miniatuurvoorbeeld

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van