Tech

Spelers No Man's Sky willen massaal hun geld terug

30 augustus 2016 15:10 Aangepast: 27 april 2018 05:30

No Man's Sky was één van de grootste game-hypes van dit jaar, maar teleurgesteld vragen spelers nu massaal hun geld terug.

No Man's Sky leek met zijn nagenoeg oneindige universum dé ruimte-game van dit jaar te worden, uiteindelijk viel de game een beetje tegen. Veel meer dan het verkennen van planeet na planeet heeft de game op dit moment niet te bieden, en daarop hebben veel spelers geprobeerd hun geld terug te krijgen. Dit weekend lukte dat even, melden spelers op forum NeoGaf.

Via online gamewinkel Steam was het de afgelopen dagen mogelijk om het volledige aankoopbedrag van No Man’s Sky terug te krijgen, ongeacht hoe lang de game al gespeeld was. Normaal gesproken mag je een game op Steam alleen ruilen als die niet langer dan twee uur is gespeeld. Voorwaarde was wel dat spelers problemen hadden met het spelen van de game, of uitlegden dat No Man’s Sky in de praktijk anders was dan vooraf was geadverteerd.

Ook PlayStation 4-gebruikers kregen hun geld terug, terwijl Sony normaal gesproken niet terugbetaalt als er ook maar een minuut is gespeeld. Ondertussen is de coulantere opstelling van zowel Steam als Sony alweer verleden tijd, en gelden voor No Man’s Sky dezelfde regels als voor alle andere games. Toch is het spelers die meer dan 50 uur in de game hebben gestoken dit weekend gelukt om hun geld terug te krijgen.

Lees ook onze review van No Man's Sky

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van