Tech

Verwacht op IFA 2016: nieuwe smartphones, wearables, drones

30 augustus 2016 22:45 Aangepast: 27 april 2018 05:30

We zijn bij de presentaties van veel nieuwe gadgets op de grote techbeurs IFA in Berlijn deze week. De verwachtingen op een rij.

Op de IFA in Berlijn kondigen veel fabrikanten hun nieuwe producten voor dit najaar aan, behalve Apple natuurlijk. Ook dit jaar zijn er weer veel nieuwe smartphones en tablets te zien op de beurs. Niet van Samsung, dat zijn Galaxy Note 7 onlangs al heeft gepresenteerd. Sony komt naar verwachting in Berlijn met de nieuwe, kleine Xperia X Compact met een 4,7 inch scherm. 

Het Chinese merk Huawei heeft al teasers gepubliceerd voor een smartphone met gebogen schermranden. Huawei zou een nieuwe reeks stijlvolle toestellen onder de naam Nova willen lanceren. Mogelijk kondigt LG ook een nieuwe high-end smartphone aan, de G Flex 3, maar het is onzeker of dat op de IFA gebeurt of later volgende maand. HTC onthult waarschijnlijk een opvolger voor de One A9. Nieuwe tablets worden verwacht van onder andere Samsung en Lenovo. Fabrikanten kampen al jaren met een dalende tabletverkoop.

Smartwatches en fitnesstrackers

Tal van nieuwe smartwatches en fitnesstrackers maken op de IFA hun debuut. Volgens geruchten komt Samsung met een nieuwe smartwatch met zijn Tizen-systeem. Over deze Gear S3 zijn al diverse details uitgelekt. Asus, Huawei en Motorola zouden met nieuwe slimme horloges met Android Wear komen. Waarschijnlijk presenteert ook Withings, dat onlangs door Nokia werd overgenomen, allerlei nieuwe wearables.

Een ander stukje draagbare technologie is bij Sony te vinden: een 360-graden-camera die je om je nek kunt dragen. Deze Xperia Eye legt bijzondere momenten automatisch vast. Hij werd eerder dit jaar al gepresenteerd, maar de releasedatum en prijs moeten nog bekend worden.

8K-tv's, VR en drones

Veel ruimte op de beurs is ingeruimd voor alle nieuwe ultra-hd-tv's, van onder meer Samsung, LG, Sony en Panasonic, die allemaal zijn voorzien van de HDR-techniek voor mooiere kleuren en een groter contrast. Op de beurs is ook de volgende generatie tv's met de nog scherpere 8K-resolutie te zien, maar die 8K-tv's zijn voor gewone consumenten nog onbetaalbaar. Op het gebied van laptops zou Acer de show willen stelen met een nieuwe ultra-dun model. 

Verder is er op de techbeurs veel aandacht voor slimme huishoudelijke apparaten, virtual reality en drones. Zo neemt de Franse fabrikant Parrot twee nieuwe mini-drones mee naar de IFA. Eentje kan verticaal opstijgen en de andere kan voorwerpen oppakken en kleine projectielen gooien. Ook bekende merken als Yuneec en DJI presenteren nieuwe drones.

We doen de komende dagen verslag vanaf de IFA. Volg ook ons YouTube-kanaal en onze Facebook-pagina. Ook in de eerste Bright TV-uitzending zie je een item vanaf de IFA. Kijk op maandag 5 september om 22:00 naar RTL Z of om 24:00 naar RTL 7.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van