Tech

Nieuwe B&O-speakers lijken op terrasverwarmers met 360 graden geluid

31 augustus 2016 15:31 Aangepast: 27 april 2018 05:30

De nieuwe aluminium speakers van Bang & Olufsen zijn niet goedkoop, maar zien er fraai uit.

De BeoSound 1 en BeoSound 2 hebben een pionvormig uiterlijk en hebben een aluminium behuizing. Daarmee lijkt het meer op een lamp dan op een speaker, waardoor je hem waarschijnlijk prima kwijt kunt in het interieur van je huis. De speakers bestaan eigenlijk uit twee delen: de onderkant is geschikt voor basgeluid, de opening aan de bovenkant zorgt voor een betere akoestiek.

De BeoSound 1 is een draagbare speaker met oplaadbare batterij. De BeoSound 2 is krachtiger en groter en moet altijd aan de stroom. Allebei ondersteunen ze streamen van muziek via Google Cast, AirPlay, DNLA en bluetooth. Heb je al andere speakers van B&O dan kun je ze aan elkaar koppelen voor een multi-room setup.

De speakers hebben allebei sensoren die zien vanuit welke hoek je ze benadert. Zo kunnen ze de bediening projecteren aan de goede kant. Om het volume te bepalen kun je draaien, verder is er een touchpaneel voor de basisbediening van muziek. De BeoSound 1 is nu te koop voor een adviesprijs van 1295 euro, de BeoSound volgt eind oktober 2016 met een prijs van 1695 euro.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van