Tech

Nieuwe Sony-smartphones hebben betere camera

01 september 2016 14:31 Aangepast: 27 april 2018 05:30

Sony's nieuwe 5,2 inch Xperia XZ en 4,6 inch X Compact hebben een verbeterde 23 megapixel-camera.

De camera in de nieuwe Xperia XZ en X Compact is voorzien van twee extra sensoren en moet beter bewegend beeld scherp vast leggen. Daarbij helpt ook de autofocus met laser die de afstand tot bewegingen voorwerpen meet, ook bij weinig licht. De camera start ook snel op. Volgens Sony maakt hij binnen 0,5 seconden na het indrukken van een fysieke cameraknop al een foto. Sluitersnelheid en focus zijn ook handmatig te bedienen.

De beeldstabilisatie in beide Sony-smartphones is ook verbeterd, en werkt met vijf assen. Dit moet video's, ook in 4K-formaat te maken, minder schokkerig maken. De frontcamera heeft 13 megapixel en een groothoeklens. Beide toestellen hebben een vingerafdruksensor in de aan/uit-knop.

De Xperia XS is waterbestendig en heeft een metalen achterkant. De XZ heeft een Snapdragon 820-chip. Het toestel is vanaf oktober verkrijgbaar in zwart, platinagrijs en donkerblauw en kost 699 euro. De Xperia X Compact verschijnt begin september, in wit, donkerblauw-zwart en lichtblauw, voor 440 euro. Lees ook onze review van de voorganger, de Xperia X, die deze zomer op de markt kwam.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van