Tech

Google cancelt modulaire Project Ara-smartphone

03 september 2016 17:03 Aangepast: 27 april 2018 05:30

Google bevestigt het schrappen van zijn modulaire Project Ara-smartphone die in 2017 op de markt zou komen.

Een woordvoerder van Google heeft het staken van Project Ara bevestigd. Google geeft geen nadere toelichting over de redenen voor het stopzetten van het project. Het besluit is opvallend, omdat Google tijdens zijn grote jaarlijkse ontwikkelaarscongres I/O afgelopen mei nog uitgebreid over Project Ara vertelde. Er werden toen tal van hardwarepartners aangekondigd die verwisselbare onderdelen voor het toestel zouden maken.

Google heeft toen zelfs een ontwikkelaarsversie van het toestel aangekondigd dat in de herfst van dit jaar zou moeten verschijnen. Project Ara zou vervolgens in 2017 in de verkoop gaan. Gebruikers zouden onderdelen als de camera, speakers, accu en meer in de vorm van blokjes zelfs kunnen verwisselen en upgraden. Het schrappen van Project Ara volgt op eerdere vertragingen van het modulaire toestel.

Google Pixel

Mogelijk zou Google de technologie achter Project Ara wel onder licentie aan andere fabrikanten beschikbaar willen stellen. Vandaag werd ook bekend dat Google de namen van zijn volgende Nexus-smartphones aanpast naar Pixel en Pixel XL. Het bedrijf heeft ook al tablets en laptops onder die naam, en ook dat zou voor meer eenheid op hardwaregebied moeten zorgen. De telefoon zou bovendien voor het eerst een aangepaste versie van Android bevatten, meldt Android Police. Nexus-toestellen draaien altijd een kale Android-versie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van