Tech

Sony brengt PlayStation 4 Pro in november uit

07 september 2016 22:49 Aangepast: 27 april 2018 05:30

De nieuwe PlayStation 4 Pro ondersteunt 4K en HDR. Hij verschijnt 10 november en kost 399 euro.

Met meer dan 40 miljoen verkochte PlayStation 4-consoles, zit Sony PlayStation er warmpjes bij. Toch kan het altijd beter, en met technieken die elkaar in rap tempo opvolgen, ligt de tijd van spelcomputers die 5 tot 7 jaar meegaan achter ons. Dat wil zeggen, tussentijdse upgrade-modellen, duidelijk geïnspireerd door de tablet- en mobiele telefoniemarkt, zijn vanaf heden een feit. Sony en Microsoft kunnen in ieder geval niet meer terug. 

Playstation 4 Pro en PS4 Slim

Dat werd woensdagavond duidelijk in New York, waar Sony de PlayStation Pro heeft onthuld. De spelcomputer is een fikse upgrade van het huidige model, met onder andere een snellere videokaart, een grotere harde schijf en een snellere kloksnelheid die het mogelijk maakt om games in de scherpere 4K-resolutie af te spelen met HDR-beelden. Deze techniek zorgt voor felle, meer intense kleuren, meer contrast en een betere belichting. Voor die hogere resolutie dien je een 4K-televisie te hebben, maar HDR-ondersteuning gaat gelden voor alle PlayStation 4-modellen. Vanaf volgende week komt er een firmware-update die ervoor zorgt dat ook 'gewone' PS4's beelden met High Dynamic Range kunnen aanbieden. 

Daarnaast kondigde Sony de PlayStation 4 Slim aan; een slankere en lichtere versie van de bestaande PlayStation 4. Deze zal 15 september verkrijgbaar zijn en zal 299 euro gaan kosten.

Amsterdamse studio in spotlights

Sony ondersteunde de presentatie met beelden van bestaande en nieuwe games, waarvan sommige titels pas in 2017 verschijnen. In alle gevallen was de resolutie prachtig en de belichting om te zoenen. Alsof de games op een high-end pc werden afgespeeld. Wel waren er de allereerste ingame-beelden van het aankomende Mass Effect: Andromeda. Opnieuw met lichteffecten en kleuren om je vingers bij af te likken. Activision deed ook nog een duit in het zakje. Het aankomende Call of Duty: Infinite Warfare en de remaster van Call of Duty: Modern Warfare zijn vanaf release compatibel met de nieuwe PlayStation 4 Pro.

De Amsterdamse game-studio Guerrilla Games stal (opnieuw) de show met de game Horizon: Zero Dawn dat er op de reguliere PlayStation 4 al prachtig uitziet, maar met HDR en in 4K helemaal overrompelend was.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van