Tech

Google-bedrijf gaat burrito's bezorgen per drone

08 september 2016 20:03 Aangepast: 27 april 2018 05:30

Alphabet, het moederbedrijf van Google, bezorgt de komende weken burrito's per drone op een Amerikaanse universiteitscampus.

Het gaat om een experiment in het kader van Project Wing van Alphabet, dat in dit geval samenwerkt met de universiteit Virginia Tech en de restaurantketen Chipotle. De proef met de bezorgdrones is goedgekeurd door de Amerikaanse luchtvaartoezichthouder FAA, meldt Bloomberg

Stil hangen

De autonoom vliegende drones kunnen ook stil hangen. Zo kunnen ze het pakketje met de maaltijd met een lier afleveren op de grond. Een drone-piloot houdt altijd toezicht en kan indien nodig ingrijpen.

Alphabet en Chipotle testen met de proef behalve de technologie van de drones ook hoe de verpakking moet worden aangepast voor drone-bezorging. Ook zijn ze benieuwd naar hoe klanten op deze vorm van levering reageren.   

Toestemming

Alphabet kreeg onlangs toestemming om Project Wing op zes verschillende plaatsen te testen, tot een hoogte van zo'n 120 meter. De drone van Alphabet is anders dan die van Amazon, omdat hij verticaal kan opstijgen en landen. Ook kan hij verder vliegen en iets meer bagage meenemen.  

Er zijn meerdere experimenten gaande met drone-bezorging. Zo kreeg de startup Zipline onlangs toestemming voor het testen van levering van medicijnen en bloed met drones. Amazon kreeg vorige week in het Verenigd Koninkrijk permissie voor het testen van zijn bezorgdrones.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore