Tech

Siri nu ook in het Nederlands op Apple TV

14 september 2016 19:55 Aangepast: 27 april 2018 05:30

Met tvOS 10 krijgt dat microfoonknopje op je Apple TV Remote eindelijk nut. Siri is nu in Nederland beschikbaar.

Apple heeft weinig aandacht besteed aan de Apple TV tijdens het meest recente event. Voor Amerikaanse gebruikers is er dan ook nauwelijks iets veranderd, maar voor Nederlanders wordt de settopbox van Apple plotsklaps een heel stuk interessanter met tvOS 10, die je gratis kunt downloaden op de Apple TV. Dat komt omdat Siri op Apple TV eindelijk met de Nederlandse taal werkt.

Als je voorheen de microfoonknop op de nieuwe afstandsbediening van de Apple TV drukte, kwam het zoekvenster in beeld. Je moest dan zitten pielen met de knopjes om je term letter voor letter in te voeren. Vergeet dat: Siri is hier. Met die stemherkenning valt de Apple TV een stuk gemakkelijker te bedienen en kun je in het Nederlands dicteren.

Je kunt Siri voortaan alles vragen, bijvoorbeeld wat het weer vandaag wordt. Ook open je gemakkelijk apps door het Siri te vragen: 'Open Netflix'. In de VS kun je met Siri ook zoeken naar films in een bepaald genre of naar bepaalde acteurs. Die functie blijft voorlopig beperkt tot de VS.

Twitter op Apple TV

Inmiddels heeft ook Twitter een Apple TV-app gelanceerd. Die is vanaf vandaag te downloaden in de App Store. Met de app kun je live video’s bekijken die via Twitter worden uitgezonden. Tijdens het bekijken van die video’s zijn ook tweets te bekijken. Onder de filmpjes zijn Vines en Periscope-streams.

Meer nieuws over Siri: vanaf vandaag is het mogelijk om WhatsApp-berichtjes met Siri in te spreken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van