Ga naar de inhoud
Tech

Assassin's Creed: The Ezio Collection aangekondigd

Ubisoft brengt in november een collectie uit van de Assassin's Creed-games waarin Ezio de hoofdrol speelt.

De Assassin's Creed-reeks krijgt dit jaar van Ubisoft een jaartje vrijaf, na toch wel enige kritiek van pers en achterban. Natuurlijk moet er ook geld verdiend worden en met een Assassin's Creed-film in 't verschiet, is een Remaster-compilatie een handige compromis.

Toegegeven, Assassin's Creed II en Assassin's Creed: Brotherhood behoren volgens de fans tot veelal de beste uit de serie, samen met piraten-uitstapje Black Flag. Die laatste vinden we niet terug in The Ezio Collection voor PS4 en Xbox One, maar wel Assassin's Creed: Revelations. Niet voor niets de drie opvolgende AC-games met Ezio Auditore Da Firenze in de hoofdrol. Een fraaie trilogie waarin steden als Venetië, Rome, Florence en Constantinopel (Istanbul) prachtig tot leven komen. 

Het gaat hier om de drie singleplayer campagnes en singleplayer uitbreidingen (DLC) van Assassin’s Creed II, Assassin’s Creed Brotherhood en Assassin’s Creed Revelations met verbeterde graphics, in 1080p resolutie voor PlayStation 4 en Xbox One. Spelers kunnen opnieuw óf voor het eerst zich laten onderdompelen in een drieluik over wraak, intriges, romantiek en complottheorieën. Daarnaast bevat The Ezio Collection twee korte films; Assassin’s Creed Lineage en Assassin’s Creed Embers.

Ruim 100 miljoen games verkocht

Natuurlijk maakt de uitgever meteen van de gelegenheid gebruik om naast de gewone versie een speciale Assassin’s Creed The Ezio Collection Collector’s Case aan te kondigen. Deze is exclusief verkrijgbaar via de Uplay Shop van Ubisoft en bevat lithografieën, de soundtrack van de game met een selectie van 40 nummers en een buste van de Italiaanse sluipmoordenaar himself, voor wie nog niet genoeg poppetjes heeft uitgestald.

De franchise blijft een van de grootste prijspaarden voor Ubisoft met meer dan 100 miljoen (!) verkochte exemplaren. Er zit dan ook nog genoeg in het vat: de Assassin’s Creed film draait bij ons vanaf 5 januari in de bioscoop en in 2017 wordt een gloednieuwe AC-game verwacht.

Miniatuurvoorbeeld

Miniatuurvoorbeeld