Tech

Dempen is niet meer heilig: WhatsApp introduceert Mentions

20 september 2016 16:06 Aangepast: 27 april 2018 04:59

'Hey @Johan, ga jij ook mee?' wordt een logische zin in een groepsgesprek in WhatsApp. Johan ontvangt hoe dan ook een notificatie.

Iedereen die een bedreven WhatsApp'er is, weet dat de functie 'Dempen' bestaat. Word je gek van de notificaties omdat een WhatsApp-groep op hol slaat, dan kun je deze notificaties dempen voor een bepaalde periode of zelfs voor altijd. Zo is negeren makkelijker, zonder dat je direct uit de groep moet stappen.

Die rust wordt nu lichtelijk verstoord door de nieuwe functie van WhatsApp genaamd Mentions. Die zijn net als bij Facebook en Twitter om de aandacht te vragen van een bepaald persoon. Je typt een @ en daarna de naam, waardoor er een keuzeschermpje oppopt en je je keuze kunt maken. De ontvanger krijgt een extra notificatie, mocht hij de groepsberichten hebben uitgeschakeld. 

Verwarring

Op mijn telefoon is het al toegevoegd. Het zorgde wel direct voor verwarring toen ik de functionaliteit probeerde in mijn familiegroep. Ik stuurde @Papa om de aandacht van mijn vader te trekken, maar mijn vader kreeg niet @Papa te zien, maar een telefoonnummer. Hij belde het nummer twee keer, zonder resultaat, toen hij erachter kwam dat het zijn eigen telefoonnummer was. Het zal dus nog wel even duren voordat @HierEenNaam volledig geïntegreerd is.

Tegelijkertijd is WhatsApp ook bezig met het uitrollen van ondersteuning van gif'jes. Ook is het wachten nog op de mogelijkheid tot videobellen. Wel voerde WhatsApp vorige week in zijn iOS10-app in dat je berichtjes kunt inspreken met Siri.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore