Ga naar de inhoud
Tech

Facebook komt met marktplaats voor tweedehands spullen

De nieuwe marktplaatsfunctie zou het icoontje van Messenger vervangen in de Facebook-app voor iOS en Android.

Spullen kopen en verkopen doe je misschien via Marktplaats of eBay, maar Facebook wil zich daar graag in mengen. In bepaalde groepen op Facebook was het al langer mogelijk om spullen te kopen en verkopen. Volgens Facebook bezoeken ruim 450 miljoen mensen maandelijks groepen om spullen te verhandelen.

Om gemakkelijker iets te koop aan te bieden, heeft Facebook nu de Marketplace in het leven geroepen. Die krijgt een prominente plek in de Facebook-app, namelijk in de balk onderin beeld waar nu nog het Messenger-icoon staat. De nieuwe optie is vanaf deze week in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland  beschikbaar, in de komende maanden wordt Marketplace ook in andere landen uitgerold. De functie is alleen te zien voor mensen van 18 jaar en ouder.

Via Marketplace kunnen gebruikers bekijken wat er in de buurt te koop staat, ook is specifiek zoeken mogelijk, net als filteren op categorieën en prijs. Met een schuifje kun je aanpassen hoe groot de regio moet zijn waarin dingen aangeboden worden. Door op foto’s van producten te tikken, komt er een plaatje en meer informatie in beeld. Ook kun je meer informatie over de aanbieder bekijken. Via een DM kun je vervolgens een bod doen, maar Facebook neemt betalingen of verzending niet voor zijn rekening.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl