Tech

Google lanceert nieuwe VR-bril en Chromecast Ultra

04 oktober 2016 19:10 Aangepast: 27 april 2018 04:59

Googles nieuwe VR-headset Daydream View werkt met sommige smartphones en heeft een motion-controller.

Daydream View is een VR-bril gemaakt van zachte stof, zodat hij volgens Google comfortabeler is om te dragen. De VR-headset werkt met de nieuwe Google Pixel-smartphones, die Google vanavond ook presenteerde. Welke andere smartphones de Daydream View ondersteunt, wordt binnenkort pas bekend.

Bij de VR-bril zit een kleine controller, waarmee je sommige apps met bewegingen kunt bedienen. Ook heeft de controller enkele knoppen en een touchpad voor het navigeren door virtuele werelden. Onder de nieuwe VR-games voor de bril is een spel waarin je Harry Potter bent. Er komen VR-apps van partijen als Netflix en HBO. Google zelf komt met een VR-versie van YouTube en Google Sheep View, waarmee je op schapen kunt rijden in VR.

De VR-bril komt beschikbaar in drie kleuren, grijs, rood en lichtbrui. Daydream View kost 79 dollar en is vanaf november beschikbaar in de VS. Over de Nederlandse release is nog niets bekend.

Google Home

Google maakte ook de prijs van zijn slimme speaker Google Home bekend: 129 dollar. De speaker is voorlopig nog alleen in de VS te koop. Google Home kan antwoord geven op allerlei vragen, door gebruik te maken van slimme spraaktechnologie en de Google-zoekmachine. Met de speaker zijn via spraak ook producten of taxi's te bestellen. En Home kan muziek streamen vanaf meerdere muziekdiensten, waaronder Spotify en Play Music.

Chromecast Ultra

Google presenteerde ook de Chromecast Ultra voor het streamen van 4K-video naar tv's. De nieuwe versie ondersteunt behalve ultra-hd-beelden ook HDR voor een hoger contrast. Googles filmdienst Play Movies biedt vanaf november ook 4K-films via Chromecast Ultra. De nieuwe Chromecast kost 79 euro en is vanaf 8 november in Nederland te koop.

Google Wifi

Google komt ook met een eigen router die je wifi-signaal verbetert: Google Wifi. De kleine ronde witte apparaatjes zenden een wifi-signaal uit en zijn aan elkaar te koppelen. Dat is handig voor mensen met een groot huis. Met meerere Google Wifi-apparaten kunenn zij overal in huis goed wifi-bereik krijgen. De Google Wifi kost 129 dollar per stuk of 299 dollar voor drie exemplaren. Ze zijn vanaf december verkrijgbaar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van