Tech

Samsung stopt permanent met de Note 7

11 oktober 2016 11:25 Aangepast: 27 april 2018 04:28

Samsung heeft de verkoop van de Galaxy Note 7 stilgelegd, en stopt nu permanent met de productie en verkoop van het geplaagde toestel.

Samsung schrapt de Note 7 compleet, melden zowel The Wall Street Journal als Bloomberg op basis van een verklaring van het Koreaanse bedrijf. Eerder kondigde Samsung in een verklaring al een voorlopige wereldwijde verkoopstop van de Note 7 aan. Mensen die het toestel al hebben krijgen het advies om de Note 7 uit te schakelen en niet meer te gebruiken. Ze kunnen het toestel omruilen voor een Galaxy S7 of S7 Edge, of hun geld terugkrijgen. 

De maatregelen volgen nadat er de afgelopen dagen meerdere vervangende Note 7-toestellen in brand zijn gevlogen. Begin september startte Samsung al een wereldwijde terugroepactie van ruim 2,5 miljoen verkochte Note 7-exemplaren, vanwege een accuprobleem. Daardoor kon het toestel oververhit raken. Eind september begon Samsung met het leveren van vervangende toestellen, maar vergelijkbare problemen bleken zich te kunnen voordoen.

Kosten: 17 miljard dollar

Analisten schatten dat het schrappen van het toestel Samsung zo'n 17 miljard dollar kan kosten, meldt ReutersDan is er ook nog de imagoschade die Samsung oploopt door het geplaagde toestel. Op de beurs daalde het aandeel van Samsung voor het totaal schrappen van de Note 7 in één dag al met 8 procent, de grootste schommeling van het aandeel in één dag sinds 2008. De waardering van het bedrijf ligt door de perikelen rond de Note 7 al bijna 19 miljard dollar lager dan voor de introductie van het toestel.

De Note 7 was officieel nog niet in Nederland op de markt gekomen. De levering aan Nederlanders die het toestel als pre-order hadden besteld zou eerst maandag starten, maar dat is door Samsung Nederland tot nader order uitgesteld, en dat zal nu voorgoed zijn.

Maandag staakte Samsung eerst al voorlopig de productie van de smartphone. De Amerikaanse toezichthouder van productveiligheid doet nog onderzoek naar de incidenten met de vervangende Note 7-examplaren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van